Mi alapján válasszunk kerékpárzárat?

Mi alapján válasszunk kerékpárzárat?
Kis segítség a kerékpárzárak útvesztőiben..

Minden kérdésedre ABUS a válasz 

Napjainkban igen magas a kerékpárlopások száma hazánkban is, ezért érdemes áldozni a minőségi, biztonságot nyújtó kerékpárzárakra, melyek kihívást jelentenek a tolvajoknak, így más zsákmány után néznek, mint, hogy bíbelődjenek az erős biztonsági fokozatú kerékpárzárral. Az ABUS kerékpárzárakat gyártó német cég, svájci alapanyagokból, kiváló minőségű acélötvözetekből készíti el a szigorú biztonsági előírásoknak is megfelelő bringazárakat. A Steel-O-Flex és ABUS Power Cell speciális technológiák alkalmazása kiemelkedő minőségűvé teszi az ABUS kerékpárzárakat. Az ABUS zárak 20 fokozatú biztonsági skála alapján vannak besorolva. A skála kialakításakor főként a biztonsági fokot veszik alapul, de a kényelem és a dizájn is szerepet játszik a besorolásban.

Milyen kerékpárzárak vannak? Kinek milyet érdemes vásárolni? Mennyit érdemes kerékpárzárra költeni? Ezekre kérdésekre adunk választ az alábbiakban, segítünk választani a széles kerékpárzár kínálatból.

 

Milyen típusú zárral zárjuk le a szeretett kerékpárunkat?

Az első kérdés, hogy milyen kerékpárunk van és mennyire féltjük. Általában a kerékpár értékének kb. 10%-át érdemes kerékpárzárra fordítani, de ha van egy olcsóbb, de féltett bringánk, akkor ezt az értéket érdemes növelni.
Fontos szempont, hogy mire használjuk a kerékpárt, hol parkolunk vele, rálátunk-e a kerékpárra, vagy olyan zárt helyre megyünk be, ahonnan nem látjuk a bringánkat. Az is fontos szempont, hogy hol tároljuk; közös tárolóban, esetleg a szabad ég alatt valahol, vagy esetleg a lakásban.

Ha csak túra közben megállunk pihenni, vagy egy frissítő italra, akkor elég csak egy egyszerűbb, olcsóbb kerékpárzár is, ami az eltolás ellen megvéd. Az 1-4 biztonsági besorolású ABUS modellek tökéletesek erre a feladatra, olcsók, minimális biztonságot nyújtó zárak, de a célnak tökéletesen megfelelnek.
Amennyiben hosszabb időre magára hagyja kerékpárját, már erősebb védelemi szintű, 5-10 biztonsági besorolású ABUS kerékpárzárak a legmegfelelőbbek a célra.
Amennyiben egy magas értékű kerékpárunk van, vagy féltett járművét kénytelen egész napra magára hagyni, esetleg munkába járásra használja, a 11-20 ABUS besorolású kerékpárzárak közül érdemes választani.

 

Formájukat, kiképzésüket és nagyságuk szerint

Az un. U-lakatok, melyek formályukról kapták a nevüket, éri el az ABUS védelmi besorolás a 20-as védelmi szintet. Létezik kulcsos és számzáras verziója is. Az U-lakat nem a legkényelmesebb megoldás, mert fix, merev rögzítő eszköz, de védelmi szempontból ezek a zárak magas szintet képviselnek. Egyes típusok Abus Plus zárbetét takarással rendelkeznek, amely a feltörés elleni védelmet erősíti, és automatikusan aktiválódik a kulcs kihúzásával.

Az un. flexibilis zárak, átlapoló acélhüvely védi a belső acélkábelt, amely növeli a védelmet, de mégis rugalmas marad. A Steel-O-Flex technológia és ABUS Power Cell alkalmazása az ABUS kerékpárzáraknál dupla biztonságot nyújt az acélkábelnek és az edzett acélhüvelynek köszönhetően. A flexibilis kerékpárzárakat is drágább, vagy hosszabb időre magára hagyott kerékpárunk lezárásához ajánlatos használni.

A hajtogatós kerékpárzár az egyik legnépszerűbb zártípus, egyes típusai riasztóval vannak ellátva, ezzel dupla védelmet biztosítva kerékpárnak. Speciális szegecsek és csuklók tartják össze a magas minőségű, edzett acél lapokat, két komponensű külső puha borítással látták el, a kerékpárváz fényezésének védelmére. Magas védelmi szintű kerékpárzárak, nem hiába népszerűek. Használata rendkívül egyszerű, ill. könnyen összehajtogatható, ezáltal kis helyen is elfér.

Ha több kerékpárt szeretnénk egyben lezárni, pl. egy családi túra alkalmából, az Abus arra is ad megoldást. Például az ABUS Bordo BIG 6000 kerékpárzár hossza miatt akár több kerékpár lezárására is alkalmas. Hajtogatható, így kis helyen elfér. Több féle változatban is gyártják, van, amit tépőzárral lehet a kerékpárra rögzíteni, és van, amit csavarral.

A kábel- és láncos kerékpárzárak olcsóbb és gyerek kerékpárok lezárásához tökéletesek. Védnek az eltolástól, ha csak erre szánja a kerékpárzárat. Mind két típusnak van külső borítása a kerékpár vázának védelmére.

 

HIA

 

Iratkozz fel a hírlevelünkre
Ne maradj le az akciókról és újdonságokról!
OK
Rokon sport hírlevél
Az oldal sütiket használ. Az oldal harmadik féltől származó szoftvereket is használ