Síkesztyű
Kezünk számtalan ínnal és idegvégződéssel rendelkező, bonyolult testrészünk, melynek megóvása a síelés során is kiemelt jelentőséggel bír. A síkesztyű kiválasztása körültekintő figyelmet igényel. Védi a kezünket a hideg, és a külső behatások ellen, ám csakis olyan mértékben, amennyire az anyag minősége és a síkesztyű kialakítása engedi. Fontos a víztaszító képesség, a jó szellőzés, és a kényelem, illetve, hogy meleg legyen. Ám minél több elvárásnak felel meg a síkesztyű, annál nagyobb összeget kell áldoznunk rá, de annál nagyobb élményt és védelmet nyújt a viselete.

Mielőtt kesztyűt választanánk, ismerkedjünk meg közelebbről a síkesztyűkkel, és válaszoljunk néhány fontos kérdésre, amelyek segítenek, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb síkesztyűt a síeléshez.

A síkesztyűk esetében is, mint a sí öltözék minden darabjánál figyelni kell a vízhatlanságra és a szellőzésre. A vízhatlan síkesztyűk nem áznak át, viselésük közben nem ér majd nedvesség a bőrünkhöz, így nem dermednek meg az ujjaink.

Fontos kérdés, hogy mennyire vagyunk fázósak, és az év melyik szakában és hol kívánunk síelni. A fázósaknak mindenképpen meleg, speciális béléses síkesztyűre lesz szükségük. A síkesztyű kiválasztásakor vegyük figyelembe a gyártás során felhasznált anyagokat. Válogathatunk modern műszálas, de természetes gyapjú béléses síkesztyűk közül is. A PrimaLoft® egy szabadalmaztatott szintetikus mikroszálas hőszigetelő anyag, amelyet az Egyesült Államok hadseregének fejlesztettek ki az 1980-as években, hogy a tollból készült hálózsákoknak, munkaruháknak legyen egy szintetikus alternatívájuk. Ennek a hőszigetelő anyagnak a tulajdonságai megegyeznek a toll adottságaival, mint súly, tömörség és melegen tartás tekintetében. De miért is jobb a PrimaLoft anyag a tollnál? Mert víztaszító tulajdonsága és a merinói gyapjú nedvességfelvevő képessége dinamikus nedvességelvezetést eredményez. A bőrünkön keletkezett nedvességet átvezeti magán, melyet kívül gyorsan elpárologtat, így szárazon tartja a bőrt és nagyobb komfortérzetet biztosít a síelés közben is. A PrimaLoft szintetikus szigeteléseket a síkesztyűben túl a kültéri ruházat területén használják, mint például a sí felsőruházatban, hálózsákban és cipőben is. A NASA is használja ezt a technológiát.

A Thinsulate-t, ezt a meleg és bolyhos anyagot, több mint ötven évvel ezelőtt fejlesztették ki. Az űrhajósok voltak az elsők, akik azokat a könnyű, de meleg ruhákat kipróbálhatták, amelyeknek szigetelésére Thinsulate anyagot használtak. Két évtized kellett hozzá, hogy a síruházatba is beépüljön ez a szigetelő anyag, mely összetételét tekintve kémiai szál; mindegyik alkotó részecske spirálba van csavarva. A szál szerkezete 50-70-szer vékonyabb, mint az emberi haj; hőmegtartó képessége 1,5-szerese. Hipoallergén, ezért még az érzékeny bőrű emberek számára is alkalmas, allergiás betegek számára kiváló alternatíva a gyapjú bélés helyettesítésére a síkesztyűkben. A Thinsulate-re jellemző még a nedvességállóság és a gyors száradási képesség.

A természetes anyagok nagyon jól felmelegszenek, antibakteriálisak és nem szívják magukba a szagokat, azonban nem rendelkeznek a vízhatlan anyagok fontos tulajdonságával.

A Gore-tex® anyag bevezetése alapjaiban változtatta meg a csúcsminőségű külső síruházatokkal szemben támasztott elvárásokat. A Gore-tex® membrán különleges vízlepergető tulajdonságokkal bír, tartósan vízálló, emellett biztosítja a pára bőrfelületről való elvezetését, ezáltal támogatva testünk természetes hőszabályzó folyamatait a síelés során is, valamint meggátolja a hideg szél átfújását, minden körülmények közt megfelelő hőmérsékleten tartva testünket. A könnyű tapintású, három vagy négy rétegű anyagokat leggyakrabban szabadtéri sportok felső ruházatainál alkalmazzák, mert tartósan vízállóak, teljesen szélállóak és kitűnő lélegző képességűek.

 A téli sportolás, síelés közben is izzadunk, fontos, hogy a síkesztyű szellőzzön is.  A szellőzés biztosítja a nedvesség elvezetését a bőr felületéről, azaz szárazon tartja a kezet. A Thinsulate, Gore-Tex és PrimaLoft anyagok, felhasználásával készült síkesztyűk nagyon jó hőszigetelők, jól felmelegszenek, vízállóak és gyorsan megszáradnak.

A fentiek ismeretében, és figyelembe vételével, könnyedén kiválaszthatjuk a megfelelő kesztyűt.

Üzletünkben a LEKI és LEVEL, nagyhírű síkesztyű márkák közül választhatnak férfi, női és gyerek modelleket. Választhatunk ötujjas vagy a fázósaknak előnyt jelentő un. egyujjas kesztyűk közül.

A LEKI az általa gyártott termékeket egyaránt fejlesztik és tervezik a németországi Kirchheim / Teckben és a cseh Tachovban. A termékeket modern és környezetbarát folyamatok alapján állítják elő a LEKI saját csehországi gyártóüzemében.

A LEKI a legmagasabb teljesítményű síkesztyűket gyártja és kínálja, magasan képzett és tapasztalt munkaerővel. Az egyik fontos stratégiájuk: „A biztonság és a kényelem ötvözése a vonzó dizájnnal." A fejlesztés során a profi sportolók tapasztalatit figyelembe véve fejlesztik a termékeket. Ez okos, jól megtervezett síkesztyűket eredményez. A LEKI több mint 250 szabadalmával több újítást vezetett be, mint bármely más gyártó a sí iparban. A LEKI Lenhart GmbH-t tartják széles körben a síbot- és síkesztyűrendszerek abszolút vezetőjének.

Egyes síkesztyűk praktikus részlete az ún. Trigger System - a síkesztyű és a síbot összekapcsolása egy a hüvelyk- és a mutatóujj között elhelyezkedő összekötővel. Ennek köszönhetően egy esetleges esés során nem veszítjük el síbotjainkat, és erős rántásra a síkesztyű és a síbot között lévő kötés feloldódik, ezzel számos nem kívánt sérülés megelőzhetővé válik.  A Trigger System biztonsági rugója biztosítja, hogy síbot fogantyú esés esetén leoldjon. Ez a biztonsági rendszer csökkenti a sérülés veszélyét esés esetén. Ezekhez a síkesztyűkhöz speciális síbot szükséges, ami rendelkezik a Trigger kioldós rendszerrel. A sífogantyú + 8° dőlése biztosítja, hogy a síbotot optimális pozícióban és kényelmesen tarthassuk.

A kínálatunkban megtaláljak a Leki Trigger S techológiaval ellátott síkesztyűket is. A Leki síkesztyűk és a Leki síbotok Trigger Loop csatlakoztatása egyszerű és kényelmes.  A hurok nagyon ellenálló és tartós anyagból készül, ami jól bírja a mindennapi használat által okozott igénybevételt. Csak be kell akasztanod a Trigger Loop hurkot a síboton kialakított helyére és már indulhatsz is. Nem kell pántokkal bajlódni.

Amennyiben olyan síkesztyűt választott, amelyből hiányzik a Triger System hurok, de nem szeretne lemondani az új technológia nyújtotta biztonságról, LEKI erre is megoldást nyújt egy, a kesztyűre felvehető hámmal, mely a LEKI Trigger System rendszerű síbotok tartozéka.

 A LEKI síkesztyű a legkiválóbb víztaszító/lélegző képességgel rendelkező (SOFT-TEX®) alapanyagból készül.

Másik kiváló síkesztyű márkánk a LEVEL. A cég a folyamatos technológiai fejlődésnek, innovatív megközelítésnek köszönhetően vezető szerepet tölt be a sí- és snowboardkesztyű szektorban. A LEVEL mostanra sikeresen alkalmazta a „hó” világot jellemző „innovatív stílus” filozófiáját a „sí” világába. Az innovatív tervezés, a maximális minőség, a forradalmi stílus és az új technológiák a LEVEL stratégia alapját képezik.

Sok technikai újítással és fejlesztéssel az évek során, kifejlesztettek egy olyan síkesztyűt, amely alacsony hőmérsékleten melegen tartja a kezét; ideális a síelő nőknek és a versenyeken a sorukra váró sportolóknak. Ez az első márka, amely hőformázó rendszert kínál a kényelem optimalizálására és a teljesítmény javítására. A piacon először mutat be egy olyan síkesztyű családot, amely a legmagasabb minőségű és legmodernebb termékeket tartalmazza: a Bőr-vonalat, amelyet a legmagasabb minőségű bőr síkesztyűk alkotnak, és amelyek kiváló hővédelmet, vízállóságot és kivitelezést kínálnak.

2000 óta állandó növekedési tendenciával a világ egyik legfontosabb tényezője a síkesztyű piacán. A Level-t több évtizede alapították, azzal a céllal, hogy megalkossa az első, kizárólag snowboardosoknak szánt kesztyűt, de mára vezető lett a téli sportkesztyűk, köztük a síkesztyűk, és számos alkalmazott műszaki szabadalom gyártásában.

A könnyű bélésektől a meleg síkesztyűkön át a legmelegebb síkesztyűkig, a LEVEL termékei között megtalálja a minden feltételnek megfelelőt.

 A legjobb síelések meleg és száraz kézzel kezdődnek és végződnek.

Tovább
Szűrő
Rendezés
Webshop ár 17 990 Ft
ÁFÁ-val, Szállítási költségek nélkül
Akciós
Ár 24 990Ft
Webshop ár 19 990 Ft
Kedvezmény 5 000Ft (20%)
ÁFÁ-val, Szállítási költségek nélkül
Akciós
Ár 29 990Ft
Webshop ár 24 990 Ft
Kedvezmény 5 000Ft (17%)
ÁFÁ-val, Szállítási költségek nélkül
Akciós
Ár 35 990Ft
Webshop ár 29 990 Ft
Kedvezmény 6 000Ft (17%)
ÁFÁ-val, Szállítási költségek nélkül
Webshop ár 34 990 Ft
ÁFÁ-val, Szállítási költségek nélkül
Újdonság!
Webshop ár 47 990 Ft
ÁFÁ-val, Szállítási költségek nélkül
Ár 64 990Ft
Webshop ár 49 990 Ft
Kedvezmény 15 000Ft (23%)
ÁFÁ-val, Szállítási költségek nélkül
Akciós
Ár 39 990Ft
Webshop ár 32 990 Ft
Kedvezmény 7 000Ft (18%)
ÁFÁ-val, Szállítási költségek nélkül
Webshop ár 9 990 Ft
ÁFÁ-val, Szállítási költségek nélkül
Webshop ár 17 990 Ft
ÁFÁ-val, Szállítási költségek nélkül
Webshop ár 17 990 Ft
ÁFÁ-val, Szállítási költségek nélkül
Akciós
Ár 26 990Ft
Webshop ár 16 990 Ft
Kedvezmény 10 000Ft (37%)
ÁFÁ-val, Szállítási költségek nélkül
1/4 oldal 1..12 / 48 sor
Iratkozz fel a hírlevelünkre
Ne maradj le az akciókról és újdonságokról!
OK
Rokon sport hírlevél
Az oldal sütiket használ. Az oldal harmadik féltől származó szoftvereket is használ